
Stoofvlees met bruin bier
Stoofvlees, stoverij, karbonade, ... Noem het zoals je wil, als het maar klaargemaakt is op aloude Vlaamse wijze, met bruin bier uiteraard. Het is een typisch Belgisch gerecht met een sterk Vlaams karakter. In Wallonië wordt het dan ook ‘carbonade flamande’ genoemd. Met dit gerecht serveren we recht uit het hart van de Vlaamse eetcultuur.
Stoofvlees en wortelen
Dus doen we daar ‘peekes’ bij, wortelen. Want de toevoeging daarvan is ook al een van de aloude gebruiken. Stoofvlees en worteltjes gaan hand in hand! En worteltjes zijn licht verteerbaar en hebben een heel arsenaal aan vitamines B in zich. Nog veel verplichter is het bereiden met bruin bier: alleen zo krijg je de échte smaak die stoofvlees zo geliefd maakt.
Allergènes
-
Céleri
-
Lait
-
Moutarde
-
Soja
-
Céréales
Valeurs nutritionnelles
Paramètre | Unité | Par 100 g de produit |
---|---|---|
Énergie - calories | KJ | 392 |
Énergie - calories | Kcal | 93 |
Lipides | g | 1.73 |
Dont graisses saturées | g | 0.44 |
Hydrates de carbone | g | 12 |
Dont sucres | g | 4.46 |
Protéines | g | 4 |
Sel | g | 1 |