Witloof in ham met puree

Witloof in ham met puree
Dit moet het gerecht zijn dat eenieder associeert met moeders keuken. Een echte warme ovenschotel, waarvan de geur doorheen het hele huis sloeg wanneer moeder de ovendeur openklapte. Een lekkere maaltijd, dat is ook een beetje nostalgie, en die roep je zeker op met witloof in ham met puree.

Kids leren witloof eten
Toegegeven, witloof is voor kids geen evidente smaak. Maar de bereiding met de hartige bechamelsaus en een flinke toef puree: dat is de uitgelezen manier om kinderen ook met de smaak van witloof vertrouwd te maken.

Witloof: een Belgisch, Frans en Nederlands gegeven

De volkse overlevering wil dat witloof toevallig ontdekt werd omstreeks 1830 door ene boer, Jan Lammers, in de regio Brussel. Deskundigen betwijfelen dat verhaal, maar wat niemand betwijfelt: witloof is door en door Belgisch, en is vooral een lekkernij om trots op te zijn. De gemiddelde Belg eet jaarlijks gemiddeld 7 kilo witloof. We durven te verwedden dat nogal wat van die kilo’s in de vorm van witloof in ham verorberd worden. Eigenlijk zijn het verder eigenlijk alleen de Nederlanders en de Fransen die het witte goud in substantiële hoeveelheden eten. Momenteel zijn de Fransen (vooral Noord-Frankrijk), zelfs de grootste producent.

  • door en door Belgisch gerecht
  • ideale kennismaking met witloof voor kids
  • rijk aan mineralen en vitamines C en B9

Allergenen

  • Melk

  • Granen

Voedingswaarden

ParameterEenheidPer 100g product
Energie - caloriewaarde KJ 283.7
Energie - caloriewaarde Kcal 67.62
Vetten g 2.64
Waarvan verzadigd g 1.20
Koolhydraten g 6.42
Waarvan suikers g 1.24
Eiwitten g 4.43
Zout g 0.71
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info