Spaghetti bolognaise

Vraag aan een roedel kinderen wat ze het liefst eten, en algauw zal je uit een kindermond ‘spaghetti’ horen schallen. Al dan niet met bolognaise – beetje moeilijk om uit te spreken – maar, zeker is dat deze versie dé oerbereiding is van de fijne Italiaanse pastaslierten. Trouwens niet alleen populair bij kinderen, het is een gerecht dat bijna op elke bistrokaart in Vlaanderen voorkomt – dus de Vlaming zal het ook vol vertrouwen uit de supermarktrekken halen.

Een der voedzaamste pastasauzen
De oorsprong van de saus ligt in het Italiaanse Bologna, een regio bekend om zijn voedzame keuken. De pasta van de spaghetti zelf is arm aan eiwitten, daarom is de vleesrijke bolognaisesaus een ideale combinatie om er een volwaardig gerecht van te maken. De bereiding is een hypertraditioneel recept, dat uiteindelijk in 1982 zelfs gedeponeerd werd door de Accademia Italiana della Cucina (de Italiaanse Culinaire Academie). Een mooie erkenning, maar deze pastabereiding had toen al lang de wereld veroverd. En zeker ook Vlaanderen.

Een meeneemgerecht voor jong en oud
In Bologna, het culinaire epicentrum van Italië, wordt de term spaghetti bolognaise zelfs niet gebruikt. Daar is het gewoon spaghetti. Volgens ons heeft dit gerecht ook bij ons dezelfde status bereikt. Spaghetti, dat is gewoon spaghetti bolognaise!

  • dé pastasaus der pastasauzen
  • kinderen zijn er dol op
  • rijk aan koolhydraten

Allergenen

  • Selderij

  • Eieren

  • Melk

  • Mosterd

  • Soya

  • Granen

Voedingswaarden

ParameterEenheidPer 100g product
Energie - caloriewaarde KJ 315
Energie - caloriewaarde Kcal 74.5
Vetten g 0.9
Waarvan verzadigd g 0.3
Koolhydraten g 11.3
Waarvan suikers g 1.4
Eiwitten g 4.9
Zout g 0.7
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info