Rundstong in madeirasaus
Rundstong in madeirasaus is zonder twijfel het bekendste gerecht binnen de aloude traditie van bereidingen met orgaanvlees. De madeirasaus zelf is ook al een zeer ouderwetse, klassieke saus. Hoeft het nog gezegd: deze kant-en-klare maaltijd stoelt op de niet te versmaden geplogenheden van de keuken van vroeger. Een klassieker die je klassiek moet brengen. Punt!
De onnavolgbare toets van Madeirawijn
In de jaren ’60 was rundstong in madeirasaus op elk feest verplichte kost. Hoewel die hoogdagen voorbij zijn, houdt het gerecht aardig stand en is het voor velen nog altijd een stukje nostalgie dat men proeft. De wereldberoemde madeirawijn blijft een essentieel bestanddeel in dit klassieke gerecht. Brengt altijd wat zon van het zonnige eiland in de Atlantische Oceaan in ons bord!
Mager vlees
De rundstong is een mager stuk vlees heerlijk op smaak gebracht door de madeirasaus. Mals, smelt op de mond, baadt in een heerlijke saus. Een certitude dus.
- de herkenbare smaak van Madeirawijn
- nostalgisch feestgerecht
- mager vlees
Allergenen
-
Melk
-
Soya
-
Granen
Voedingswaarden
Parameter | Eenheid | Per 100g product |
---|---|---|
Energie - caloriewaarde | KJ | 439 |
Energie - caloriewaarde | Kcal | 105 |
Vetten | g | 6.13 |
Waarvan verzadigd | g | 2.63 |
Koolhydraten | g | 6.09 |
Waarvan suikers | g | 0.33 |
Eiwitten | g | 6.14 |
Zout | g | 0.53 |