Gehaktballetjes

Gehaktballetjes in tomatensaus & puree
Vraag maar even aan uw kinderen: “Wat eet je het liefst?”. Wedden dat gehaktballetjes tot de absolute top zullen behoren? Zeker in België, want de gehaktbal in tomatensaus is een nogal Belgische aangelegenheid: wij eten ze het liefst zo, meer dan elders. Elke bekende tv-kok heeft er zo zijn eigen variant van: het is een danige klassieker waar, hoe eenvoudig ook, zelfs zij niet omheen kunnen.

Lekkernij voor iedereen
Oorspronkelijk bestond de gehaktbal overigens niet puur uit gehakt, maar was het een gerecht voor de armen waarbij naargelang van het budget gemengd werd met broodkruim. Deze tijden zijn gelukkig voorbij: gehaktballetjes in tomatensaus bestaan uit puur gehakt, zijn heel betaalbaar, en iedereen lust ze: jong en oud, arm en rijk.

Leve de tomaat voor een lang leven
En dan hebben we het nog niet over de tomatensaus gehad. De tomaat is een van de 14 ‘superfoods’: dat zijn voedingsmiddelen waar iedereen het over eens is dat ze onontbeerlijk zijn voor een gezond, vitaal en energiek leven. En weet dat het gehalte aan lycopeen, goed tegen prostaatkanker, nog verhoogt bij verwarmde en verwerkte tomaten.

  • kids love it!
  • meer nog: elke Belg lust het
  • de tomaat, een echte superfood

Allergenen

  • Melk

  • Soya

  • Granen

Voedingswaarden

ParameterEenheidPer 100g product
Energie - caloriewaarde KJ 432
Energie - caloriewaarde Kcal 103
Vetten g 5.5
Waarvan verzadigd g 2.6
Koolhydraten g 7.35
Waarvan suikers g 0.51
Eiwitten g 5.79
Zout g 1.01
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info