
Braadworst met rode kool
Braadworst met rode kool & puree
Er gaat niets boven een stevige portie gezonde boerenkost van tijd tot tijd. Zoals braadworst met rode kool. Braadworst, dat is overheerlijke Duitse degelijkheid zonder veel franjes. Lekker sappig schittert de succulente worst pas echt in combinatie met het zoetzure van rode kool.
Worst, altijd een succes bij kinderen
Worst is bovendien ook iets wat je kinderen altijd kan voorschotelen. Zelden krijg je een lap vlees aan hen gesleten, maar zo’n worst van sappig gehakt, daar prikken ze maar al te graag hun vork in. En het snijdt nog makkelijk ook!
Van rode kool word je gezond als kool
Wist u overigens dat rode kool een hoog vitamine C-gehalte heeft, en ook nog eens een antibiotische werking? Gekookte rode kool is met recht en reden een traditionele wintergroente die tegenwoordig ook in de andere seizoenen opduikt – vooral aan de zijde van de braadworst. De oudste der koolsoorten is dus zeker nog een lang culinair leven beschoren!
- echte boerenkost
- lekker in combinatie met rode kool
- hoog vitamine C-gehalte
Allergenen
-
Melk
-
Soya
-
Granen
Voedingswaarden
Parameter | Eenheid | Per 100g product |
---|---|---|
Energie - caloriewaarde | KJ | 365.4 |
Energie - caloriewaarde | Kcal | 87.2 |
Vetten | g | 3.5 |
Waarvan verzadigd | g | 0.18 |
Koolhydraten | g | 9 |
Waarvan suikers | g | 3 |
Eiwitten | g | 4.7 |
Zout | g | 0.84 |