Gecertificeerd COMEOS food for KMO’s

Kalkoenroulade

Kalkoenroulade in portosaus, gratinaardappelen, erwtjesDat gevogelte gezond is, weet iedereen. Maar kalkoen biedt echt wel alle troeven in één. Het is het magerste van het magerste – zeer weinig calorieën, en barst van de eiwitten. En is rijk aan selenium, wat immuniteit tegen kanker oplevert. Met dank aan de ontdekkingsreizigers overigens, die het dier in Zuid-Amerika ontdekten en naar Europa brachten. Kalkoenen werden voornamelijk in Europa eerst op boerderijen en kloosters gehouden voor de vleesopbrengst, en werden pas later echt kweekdieren.

Portosaus brengt pit


Het gerecht krijgt diepgang door de portosaus - een vleugje Iberisch genot dat je zo meekrijgt. Maar je ontwaart ook een Franse toets met de gratinaardappelen, waarvan de oorsprong in de Dauphiné ligt, een Franse streek met een oeroude culinaire traditie. Het beste van Europese kookculturen in één kant-en-klaargerecht!

Energieke erwtjes


De kalkoen wordt in de Verenigde Staten traditioneel met Thanksgiving Day gegeten, maar wij lusten ‘m elke dag. Met lekkere erwtjes, die je veel energie bezorgen omdat ze rijk zijn aan thiamine. Of hoe je met een mager stuk gevogelte toch een rijk en vol gerecht kan maken met een feestelijke uitstraling!

  • mager gevogelte 
  • vleugje Frankrijk, scheutje Portugal 
  • superfood: erwtjes
“Kalkoenroulade in portosaus, gratinaardappelen, erwtjes: het smaakt even feestelijk als het klinkt.”
terug naar de lijst