Gecertificeerd COMEOS food for KMO’s

Beenham met roomsaus

Beenham met roomsaus, gebakken aardappelen, broccoli



In onze contreien is en blijft varkensvlees één van de meest gegeten vleessoorten. Sommige stukken van het varken zijn, in tegenstelling tot wat wel eens vermoed wordt, ook bijzonder mager. Zo zeker ook de beenham.
Met varkensvlees kan je echt alle kanten op.

Kloek stuk varkensvlees


Beenham, dat is een lap van het kloekste deel van het varken. De beenham is zeer polyvalent, als beleg, warm en koud, al dan niet gerookt, maar hier in dit gerecht met roomsaus is hij op zijn best. Een stevige plak vol smaak, rijk en hartelijk met de aardappelen. En ja, de romige sausen zijn niet meer zo in, maar bij dit gerecht kan het echt wel, meer nog – we zouden het bijna een must noemen.

Uiterst gezonde broccoli


De bijhorende broccoli, een groente die in recente onderzoeken bewezen effect heeft tegen de ziekte van Alzheimer en kanker, door de rijke aanwezigheid van glucosinolaten, maakt dit gerecht ook tot een gezonde topper. Van broccoli ga je langer leven – en zo kan je nog lang van dit gerecht genieten.

  • de polyvalentie van varkensvlees
  • hartelijke combinatie varken en roomsaus
  • gezonde broccoli
“Beenham, dat is een van de kloekste delen van de varkensbout, geserveerd met een hartige roomsaus.”
terug naar de lijst