Gecertificeerd COMEOS food for KMO’s

Varkenslapje

Varkenslapje met bearnaisesaus, gekookte aardappelen, broccoli-mixIn onze contreien is en blijft varkensvlees één van de meest gegeten vleessoorten. Sommige stukken van het varken zijn, in tegenstelling tot wat wel eens vermoed wordt, ook bijzonder mager. Zo zeker ook het varkenslapje. Met varkensvlees kan je echt alle kanten op.

Smaakbom bearnaise


Zo is varkensvlees met bearnaisesaus echt om van te smikkelen. Bearnaisesaus is een ware klassieker in de keuken, met een oorsprong die teruggaat tot 1836, toen ene chef Collinet voor Henri IV deze smaakbom op basis van dragon bedacht. De saus zou nooit meer weg te denken zijn uit de Franse keuken en is naar hier overgewaaid – en gebleven. Een keurig gekookte aardappel bij deze smaaksensatie maakt het smaakpaletplaatje keurig af.

Uiterst gezonde broccoli

De bijhorende broccoli-mix, een groente die in recente onderzoeken bewezen effect heeft tegen de ziekte van Alzheimer en kanker, maakt dit gerecht ook tot een gezonde topper. Door de rijke aanwezigheid van glucosinolaten! Van broccoli ga je langer leven – en zo kan je nog lang van dit gerecht genieten.

  • mager varkensvlees
  • rijke smaak van bearnaise
  • gezonde broccoli
“Het beste van het varken met een smaaksensationele saus en gezonde broccoli”
terug naar de lijst