Gecertificeerd COMEOS food for KMO’s

Orloffgebraad met roomsaus

Orloffgebraad met roomsaus, puree, champignonsDe oorsprong van het orloffgebraad gaat terug tot de 19de eeuwse Frans-Russische keuken. De Franse topchef Urbain Dubois bedacht het gerecht voor prins Orloff, de toenmalige Russische ambassadeur in Parijs. Voorwaar een nobel gerecht dus, dat nu inmiddels wel voor iedereen is weggelegd.

Ham, kaas, krokant gebakken


Ham en kaas moeten erin, en het orloff moet krokant gebakken zijn. Dat zijn de basisvereisten voor een orloffgebraad volgens de regels van de kunst zoals Dubois die indertijd heeft uitgetekend. En die volgen wij natuurlijk nog altijd – we gaan één van de grondleggers van de klassieke Franse keuken toch niet tegenspreken?

200 jaar oude klassieker


Is het de opeenvolging van ham, kaas, gebraad en steeds weer opnieuw? Is het de afwerking met champignonroomsaus? Of is het de hele geschiedenis achter het gerecht, en het genie van zijn bedenker dat deze schotel zo onweerstaanbaar maakt? Wie zal het zeggen? Probeer deze schotel zeker eens in onze kant-en-klare versie en oordeel zelf! Een gerecht dat al 200 jaar standhoudt, daar moet wel iets goed aan zijn!

  • Frans-Russische keuken
  • prestigieus gerecht
  • gaat al 200 jaar mee
“Ooit bedacht voor een Russische prins-ambassadeur, maar vandaag is orloffgebraad een verrukkelijke creatie kant-en-klaar voor iedereen”
terug naar de lijst