Gecertificeerd COMEOS food for KMO’s

Stoofvlees met bruin bier

Stoofvlees met bruin bier, gebakken aardappels, worteltjesStoofvlees, stoverij, karbonade…. Noem het zoals je wil, als het maar klaargemaakt is op aloude Vlaamse wijze, met bruin bier uiteraard. Het is een typisch Belgisch gerecht met een sterk Vlaams karakter, in Wallonië wordt het dan ook ‘carbonade flamande’ genoemd. Met dit gerecht serveren we recht uit het hart van de Vlaamse eetcultuur.

Stoofvlees en wortelen


Dus doen we daar ‘peekes’ bij, wortelen. Want de toevoeging daarvan is ook al een van de aloude gebruiken. Stoofvlees en worteltjes gaan hand in hand! En worteltjes zijn licht verteerbaar en hebben een heel arsenaal aan vitamines B in zich. Nog veel verplichter is het bereiden met bruin bier: alleen zo krijg je de échte smaak die stoofvlees zo geliefd maakt.

Stoofvlees, overal verkrijgbaar


Veel eetgelegenheden zal je niet vinden in ons land waar stoofvlees niét geserveerd wordt. Met de kant-en-klare versie is het ook in elke supermarkt te koop en kan eenieder snel van een kwalitatieve portie genieten. Een stukje traditie dat blijft leven, ook voor wie weinig tijd heeft!

  • typisch Vlaams gerecht
  • bruin bier
  • zoals het hoort: met worteltjes
“Stoofvlees met bruin bier, dat is een gerecht recht uit het hart van de Vlaamse eetcultuur.”
terug naar de lijst