Gecertificeerd COMEOS food for KMO’s

Vogelnestjes

Vogelnestjes in tomatensaus & pureeNiks wat meer tot de verbeelding spreekt bij kinderen dan vogelnestjes. Een echt vogelnestje? Met een eitje? Daar kunt u hele verhalen bij verzinnen, en ondertussen hebben uw kinderen lekker gegeten! En gezond, want eieren zijn rijk aan alle essentiële aminozuren. Bovendien zijn ze een bron van biologische, hoogwaardige eiwitten – of wat had u gedacht?

Schots, Aziatisch of Belgisch: vooral zeer lekker!


Nog meer verhalen die u kan vertellen over het vogelnestje: de lekkernij kent een zeer gelijkaardige variant, het Scottish Egg, dat in 1738 in een Londens warenhuisketen zou zijn opgediend. Maar ook daarvan wordt al beweerd dat het een opvolger is van een Zuid-Aziatisch gerecht uit de mughlai-keuken. Wij vinden dat het vogelnestje inmiddels door en door Belgisch is, en vooral: zeer lekker!

Leve de tomaat voor een lang leven


En dan hebben we het nog niet over de tomatensaus gehad. De tomaat is een van de 14 ‘superfoods’: dat zijn voedingsmiddelen waar iedereen het over eens is dat ze onontbeerlijk zijn voor een gezond, vitaal en energiek leven. En weet dat het gehalte aan lycopeen, goed tegen prostaatkanker, nog verhoogt bij verwarmde en verwerkte tomaten.

  • spreekt tot de verbeelding van elk kind
  • 1 eitje per dag is gezond
  • de tomaat, een echte superfood
“Spreekt eenieder tot de verbeelding: vogelnestje in tomatensaus!”
terug naar de lijst