Gecertificeerd COMEOS food for KMO’s

Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas



Macaroni met ham en kaas, dat is een sterk staaltje Italiaans comfort food dat je makkelijk kiest in zowel de winter als de zomer. Samen met spaghetti bolognaise en lasagne beslist de top drie uit de Italiaanse keuken zoals wij die bij ons kennen. En een gerecht dat er bij de kinderen ook makkelijk in gaat! Zeg nu zelf, zo’n beetgare pasta badend in een smeuïge kaassaus en stukjes hesp: niet te weerstaan.

Macaroni, een van de eerste kant-en-klare maaltijden


Macaroni met kaas en ham werd in de Verenigde Staten al in de jaren dertig van de vorige eeuw geïntroduceerd als kant-en-klare maaltijd. En gaat nog altijd mee. In Vlaanderen kennen wij macaroni overigens als lange, rechte, holle pastastengels, die beduidend dikker zijn dan spaghetti. Buiten Vlaanderen zijn macaroni vooral elleboogvormige buisjes, maar het Italiaanse maccherone verwijst eigenlijk gewoon naar alle holle buisvormige pastasoorten.

  • een van de langst lopende kant-en-klare maaltijden
  • rijk, vol en smeuïg
  • een klassieker het hele jaar rond
“Een portie macaroni met ham en kaas en je kan zo een gure winterdag trotseren. Maar even lekker in de zomer!”
terug naar de lijst