Gecertificeerd COMEOS food for KMO’s

Kabeljauw met broccoli

Kabeljauw met broccoli en puree


Kabeljauw is de all-round vis der vissen: iedereen lust ‘m, en de consument is vertrouwd met zijn smaak omdat hij in zo veel toepassingen voorkomt – gedroogd, gezouten of gewoon lekker vers! Er wordt dan wel eens gezegd dat het de ideale culinaire kennismaking is met vis, ook voor kinderen. De kabeljauw is een echte magere vis die in elk dieet past, ook bij mensen die enigszins op hun gewicht moeten letten. De vis heeft een vaste structuur, is helderwit en met weinig graten: de consument weet wat hij aan kabeljauw heeft.

Van kabeljauw word je sterk als een viking


Zelfs de vikingen kenden de vis al: de legende gaat dat de eerste vikingen Amerika bereikten doordat ze geleerd hadden hoe de vis goed te bewaren. Als de vis een viking op de been houdt, dan komt de supermarktganger er zeker de dag mee door. Vooral als hij ook nog eens geserveerd wordt met broccoli, een groente die in recente onderzoeken bewezen effect heeft tegen de ziekte van Alzheimer en kanker, door de rijke aanwezigheid van glucosinolaten.

Een kant-en-klaar gerecht voor jong en oud


Kortom, dit gerecht is écht een klassieker voor zowel jong als oud. Een van de gezondste vissen gecombineerd met één van de gezondste groentes: een voltreffer dus die geen enkele consument kan laten liggen.

  • heilzame werking voor ouderen
  • ideale kennismakingsvis voor kinderen
  • broccoli, een ware wondergroente
“Kabeljauw, een all-roundvis voor jong en oud met de gezondste der groenten: broccoli!”
terug naar de lijst