Gecertificeerd COMEOS food for KMO’s

Vispannetje maison

Vispannetje maison, puree

Waar ook ter wereld, elke keuken heeft zo zijn variant op het vispannetje. We kennen de vele varianten vispannetjes ook wel van op vakantie, van Spanje tot Portugal, waar het vispannetje – zoals overal eigenlijk, een gerecht van de armen was. De visresten werden er welhaast letterlijk in een pannetje verzameld om er uiteindelijk toch een heerlijk gerecht van te maken. En heerlijk, dat is het nog altijd!

Vis met mager vlees, rijk aan eiwitten


Vandaag is het vispannetje er voor iedereen, en is het op vele menukaarten zelfs een heuse topper. Ons vispannetje maison is bedekt met heerlijke currysaus en kaas, naast aardappelpuree. De aanwezige vissoorten zijn zalm, pollak en pangasius.

Zalm is erg gezond door zijn hoge gehalte aan omega 3-vetten en vitaminen, de pollak – oftewel koolvis – is een kabeljauwachtige die met zijn mager vlees echt geschikt is voor dagelijkse consumptie, terwijl de pangasius wordt geloofd omwille van zijn mager vlees, zijn lage gehalte aan vetten (maar het zijn wel de goede vetten), en is ook rijk aan eiwitten. Zoveel heilzaams in één vispannetje!

  • aangenaam geurenboeket
  • drie vissoorten in één
  • gezond
“Het vispannetje, ontstaan als een gerecht voor de armen, vandaag wereldwijd een gerecht met culinaire uitstraling.”
terug naar de lijst