Gecertificeerd COMEOS food for KMO’s

Pangasiusrolletjes

Pangasiusrolletjes met mousselinesaus, puree, spinazie

Twintig jaar geleden had bijna nog niemand in onze contreien van de pangasius gehoord, laat staan dat de vis in de Vlaamse keukens op het bord terechtkwam. Zijn opmars in de laatste twee decennia is spectaculair te noemen: in 2000 werd ruim 100.000 ton geconsumeerd, terwijl dat 10 jaar later al vertienvoudigd was. Op een recente editie van het European Seafood Exposition in Brussel, 's werelds grootste vis- en zeevruchtenvakbeurs, werd de pangasius aangestipt als de sterkste groeier in het vismarktaandeel.

Populaire vis in de supermarkt


Van de hele productie, die zich voor 90% in Vietnam afspeelt, belandt heden ten dage overigens zo’n 4% op de Belgische markt. Deze Aziatische telg van de familie van de meervallen heeft dus de Belgische smaakpapillen veroverd. Het is dan ook een naam die in de supermarkt zonder aarzelen wordt meegegrist wanneer de klant voor vis kiest.

Vis met mager vlees, rijk aan eiwitten


De pangasius wordt geloofd omwille van zijn mager vlees, zijn lage gehalte aan vetten (maar het zijn wel de goede vetten), en is ook rijk aan eiwitten. Samen met het ijzer en de vitaminen van de spinazie spreekt deze schotel dan ook eenieder aan die op zoek is naar een gezonde en voedzame portie voor zichzelf, zijn kinderen of voor ouderen.

  • gerecht met gezonde uitstraling
  • een vissoort in opmars
  • zeer voedzaam voor jong en oud
“Pangasius, in sneltempo een klassieker onder de vissoorten op de Vlaamse borden.”
terug naar de lijst